Zapečené chlebíčky se zeleninou, salámem a strouhaným sýrem - postup přípravy
Chystáte domácí večírek nebo dokonce slavnostní hostinu? Nebo přemýšlíte, co dobrého zakousnout k celovečernímu filmu v televizi? Ať už je příležitost jakákoliv, bude se vám hodit velmi snadný, rychlý a chutný recept na zapečené chlebíčky. Jsou plné báječných a šťavnatých věcí, jako je zelenina, sýr a uzenina. Je to velká dobrota, a navíc téměř bezpracná.
Ingredience
Bagetu či veku nakrájejte mírně našikmo na plátky a rozložte je vedle sebe na pracovní plochu. Rajče podélně přepulte, poloviny pak přepulte podélně ještě jednou a nakrájejte je na malé kostičky, které vložte do menší misky. Šunku nebo jinou oblíbenou uzeninu nakrájejte na tenké plátky, které rozřežte na jemné nudličky a ty pak následně nasekejte na kostičky. Ty přisypejte do misky k nasekaným rajčatům.
Omyjte papriku (barvu necháme na vás), odstraňte z ní stopku, jadřinec a zbytky semínek a čistou dužninu nakrájejte nejprve na proužky a ty pak nasekejte na maličké kostičky. Ty opět přidejte do mísy s ostatními surovinami. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a zasypejte jím obsah misky. Nasekejte také zelený kopr a opět ho vložte do misky s ostatními přísadami. Nakonec prolisujte česnek a vše zakápněte dvěma polévkovými lžícemi majonézy. Lžící pak důkladně všechny ingredience promíchejte.
Plech na pečení vyložte pečicím papírem. Vezměte plátek veky nebo bagety a rozložte na něj jednu polévkovou lžíci náplně ze zeleniny, salámu a sýra, kterou jste právě připravili. Rozetřete ji po povrchu bagetky a položte ji na plech. Takto zpracujte i zbytek náplně a bagetových plátků, které vyskládejte na plech vedle sebe a vložte je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte po dobu kolem 10 až 15 minut, dokud se povrch nezatáhne a sýr se nerozteče.
Hotové zapečené chlebíčky nechte mírně zchladnout, vyrovnejte je na tác a podávejte jako skvělý předkrm před hlavním jídlem, anebo jako chuťovku na domácí party nebo jen tak k televizi jako chutnou a zdravou dobrotu.