Zapečené kuřecí kapsy plněné rajčaty a sýrem - postup přípravy
Nepotřebujete téměř žádné suroviny a dokonce ani žádné zvláštní kuchařské schopnosti či zkušenosti. Recept na kuřecí prsíčka proměněná na plněné kapsy zvládne připravit úplně každý. Vaše rodina si tento pokrm zamiluje a určitě vás bude ještě dlouho provázet jako šťavnatá záloha na rychle připravený oběd nebo večeři, když je nouze o čas a přísady, zato hlad je všudypřítomný. A ani chuť tady zdaleka nebude ošizená, ba právě naopak!
Ingredience
Kuřecí prsíčka umyjte pod proudem vody, osušte je papírovými utěrkami a očistěte je od přebytečných šlach. Podélně je pak ostrým nožem nařízněte tak, že na jedné z podélných stran zůstanou obě půlky asi jeden centimetr propojené. Díky tomu můžete prsíčko rozevřít na velký plát, což také udělejte. Povrch plátu (neboli vnitřek kapsy) posypejte trochou soli, mletého černého pepře, sladké mleté papriky a sušeného tymiánu. Koření pak s pomocí prstů rozetřete po celé ploše vnitřní části kapsy a dobře ho vmasírujte do masa.
Umyjte rajče a osušte ho. Ostrým nožem ho pak nakrájejte na tenké kulaté plátky. Pokud máte sýr v celku, nakrájejte ho na užší plátky. Jestliže máte plátkový sýr, rozpulte každý plátek na dva obdélníčky. Na jednu polovinu kuřecí kapsy vyskládejte pár kousků sýra, na něj položte dvě nebo tři kolečka rajčete a ty opět zaskládejte sýrem. Pak přes tuto náplň přehněte druhou polovinu kuřecích prsíček, takže ji uzavřete do masové kapsy. Náplň uvnitř urovnejte tak, aby držela uvnitř. Stejným způsobem pak připravte i druhé kuřecí prsíčko. Na povrchu Každé prsíčko opatřete šikmými zářezy.
Připravte si zapékací misku, jejíž dno vytřete trochou olivového oleje a položte na něj připravená kuřecí prsíčka. Jejich povrch posypejte trochou soli a mleté sladké papriky a zakápněte trochou olivového oleje. Takto připravená kuřecí prsíčka vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte ho 25 minut. Poté na každé prsíčko položte kousek sýra a vraťte je na dalších 5 minut do trouby dopéct a zčervenat.
Zapečené kuřecí kapsy ihned čerstvé podávejte spolu s bramborovými hranolky, vařeným bramborem či bramborovou kaší. Pokud chcete, můžete vypečenou šťávu z kuřecích prsíček zahustit malým množstvím hladké mouky nebo škrobu, podle chuti dochutit solí, popřípadě kořením, a podávat spolu s masem jako sos. Zjistíte, že takto připravené maso je vláčné a neskutečně šťavnaté a plné dokonalé chuti!