Zapečené kuřecí maso se zakysanou smetanou, křupavou slaninou a těstovinami - postup přípravy
Kuřecí maso je vděčné na přípravu, recepty z něj jsou totiž jednoduché, a přitom si na kuřecím pochutná báječně celá rodina. Navíc je kuřecí maso raz dva hotové, hodí se proto k rychlému obědu nebo každodenní večeři. Tento recept nadto zvládnou připravit i děti, protože je opravdu snadný, přitom výjimečně chutný. A kdo by k tomu nemiloval těstoviny?
Ingredience
Vybrané těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na balení na skus (al dente), můžete přidat kapku oleje, aby se nelepily.
Kuřecí maso omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na menší kousky. Dejte maso do misky, přidejte sůl, pepř a rozmarýn a dobře promíchejte, aby se maso prolnulo s kořením. Maso dejte osmahnout na pánvičku ze všech stran.
Uvařené těstoviny slijte a vysypejte do předem vymazané zapékací misky nebo pekáčku. Přidejte nakrájené maso a zlehka promíchejte.
Do menší misky nalijte zakysanou smetanu, rozklepněte vajíčko, přidejte prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou mozzarellu a dobře promíchejte, aby se přísady prolnuly. Polovinu této směsi promíchejte s těstovinami a masem. Druhou částí pokryjte vršek připravené směsi v pekáčku a uhlaďte.
Dejte péct do předem předehřáté trouby na 180 °C na 12-15 minut. Mezitím si na prkénku nakrájejte na kostičky slaninu, uzený sýr nastrouhejte najemno. Směsí posypte vršek a dozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a dejte zapéct ještě na dalších 10 minut. Podávejte ještě teplé se zeleninovým salátem.