Zapečené kuřecí řízečky se zeleninou, vejci a sýrem - postup přípravy
Zapečené kuřecí řízky podle tohoto receptu jsou velmi šťavnaté, chutné a navíc pohledné. Díky tomu se hodí nejen jako chutná a celkem zdravá večeře, ale neudělají ostudu ani u slavnostního stolu. Zapotřebí je jen pár základních ingrediencí, z nichž ale vykouzlíte dokonalou dobrotu.
Ingredience
Kuřecí prsíčka očistěte a podélně je rozkrájejte na tenké plátky. Paličkou každý z nich jemně rozklepejte a posypejte podle chuti solí, mletým černým pepřem, sladkou paprikou a sušenými bylinkami. Všechno koření pak rukou dobře vetřete do masa. Plátky vyskládejte na sebe a nechte v lednici v zakryté misce 15 minut odpočívat a marinovat.
Vajíčka uvařte natvrdo. Očistěte cibuli, nakrájejte ji na čtvrtinky a ty zas na tenké nudličky. Rajčata nakrájejte na drobné kousky a smíchejte je s krájenou cibulí. Přidejte jemně nasekané zelené bylinky (my jsme použili kopr a hladkolistou petrželku) a uvařená vajíčka, která nastrouhejte na hrubém struhadle.
Nahrubo nastrouhejte také 50 gramů sýra a přidejte jej do směsi. Prolisujte dva stroužky česneku, osolte a opepřete a zakápněte majonézou. Všechny ingredience promíchejte do homogenní směsi.
Plech na pečení dobře vytřete olejem a vyrovnejte na něj kořeněná kuřecí prsíčka. Na každé navršte jednu nebo dvě polévkové lžíce připravené náplně a rovnoměrně ji na maso rozetřete. Nastrouhejte zbytek sýra a zasypejte jím povrch každého kuřecího prsíčka s náplní.
Takto připravené řízky vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C a pečte je po dobu 20 minut.
Upečené kuřecí řízečky servírujte ozdobené čerstvou petrželkou spolu s čerstvou zeleninou a vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.