Zapečené kuřecí závitky plněné sýrem a petrželkou - postup přípravy
Kuřecí závitky se sýrem a petrželkou vypadají jako drahé jídlo z restaurace. Ve skutečnosti je ale jejich příprava velmi jednoduchá a cenově více než dostupná. Pokud tedy hledáte recept na výtečnou romantickou večeři nebo na pohoštění návštěvy či jen tak, abyste sami sobě dopřáli něco dobrého, nebojte se sáhnout po tomto receptu. Pro všechny příležitosti poslouží velkolepě.
Ingredience
Na potření masa
Kuřecí prsíčka očistěte od šlach a kostí a podélně je rozkrojte na tenčí plátky. Mírně je rozklepejte paličkou a z obou stran je podle chuti osolte a opepřete, popřípadě použijte jakékoliv další koření na kuře, které máte rádi.
V malé misce smíchejte hořčici s majonézou či zakysanou smetanou a touto směsí jemně potřete povrch každého kuřecího plátku. Na hrubém struhadle nastrouhejte sýr a smíchejte ho s prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou. Každý plátek potřený majonézovou směsí pak posypejte trochou sýra s petrželkou.
Zapékací misku vytřete trochou rostlinného oleje. Každý plátek masa s náplní stočte do závitku a vložte ho na dno zapékací misky.
Když srolujete všechny plátky, povrch závitků v misce potřete zbylou směsí hořčice s majonézou a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C zapéct po dobu 30 minut.
Upečené závitky vyjměte z trouby, posypejte jejich povrch zbylou směsí strouhaného sýra a petrželky a vraťte zpátky do trouby dopéct na dalších 5 až 10 minut, aby se sýr roztekl a zrůžověl.