Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené maso se zelím a mrkví

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečené maso se zelím a mrkví - postup přípravy

Jednoduché, syté a zdravé jídlo plné masa a zeleniny připravíte bez větších obtíží. Prostě jen smíchejte suroviny a dejte je zapéct. Zvládnou to i začátečníci, chutnat bude i pokročilým. Pokud nevíte, co byste uvařili, ale máte doma zelí, mrkev a mleté maso, máte vyhráno. Pokrm poslouží jako předkrm nebo rychlá večeře. Chutnat bude ale i za studena. Velmi snadno se totiž přenáší a poslouží jako sytá a vydatná svačina na cesty.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Zelí a mrkev nastrouhejte nahrubo a promíchejte. K zelenině přidejte jedno vejce, sůl a pepř a promíchejte do homogenní hmoty. Mleté maso přidejte do mísy se zeleninovou směsí, posypejte strouhankou a uhněťte hladké těsto.

2. KROK

Plech vyložte pečicím papírem, který potřete lžící oleje a rozprostřete na něj rovnoměrnou vrstvu masozeleninové směsi. Vložte plech do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte směs okolo 30 minut.

3. KROK

Deset minut před dopečením zeleninový koláč vytáhněte z trouby, rovnoměrně povrch zasypejte strouhaným sýrem, který máte rádi, a vraťte plech zpátky do trouby dopéct, aby se sýr na povrchu roztekl a krásně zezlátl.

4. KROK

Po dopečení nakrájejte zapečenou směs na porce a podávejte.

5. KROK

Videorecept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů