Zapečené masové plátky s bramborami a sýrem - postup přípravy
Nemáte času nazbyt a potřebujete pro svou hladovou rodinu připravit rychlý oběd nebo večeři? Potom se můžete inspirovat receptem na zapečené masové plátky s bramborami a sýrem. Jsou velmi chutné a na přípravu snadné.
Ingredience
Nejprve si oloupejte brambory, opláchněte je a pokrájejte na stejně široké plátky. Dále si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půlměsíčky. Obě suroviny promíchejte na plechu, zasypte kousky rozmarýnu, zakápněte olejem a také osolte dle potřeby.
Nyní se pusťte do ochucování masových plátků dle vlastní volby. V míse je posolte, opepřete, zakápněte francouzskou hořčicí, slunečnicovým olejem a důkladně promíchejte. Maso nechte marinovat po dobu asi deseti minut.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
V další fázi si nastrouhejte do mísy nahrubo tvrdý sýr dle výběru a promíchejte ho s majonézou a bílým jogurtem. K ruce si pak vezměte plech s navrstvenými bramborami a cibulí a na suroviny poklaďte masové plátky.
Na ty následně natřete rovnoměrně pomocí lžíce sýrovou směs, plech přikryjte alobalem a dejte zapékat na 40 minut při teplotě asi 180 °C. Nakonec pokrm vyjměte, odkryjte a dopékejte dozlatova další čtvrt hodiny.
Servírování zapečených masových plátků s bramborami a sýrem
Upečený pokrm vyjměte z trouby a ihned podávejte například se zeleninovým salátkem. Přejeme vám dobré chutnání.