Zapečené palačinky s tvarohem a rozinkami - postup přípravy
Zapečené palačinky s tvarohem jsou nadýchané a výživné. Pokrm poslouží jako bezmasý hlavní chod i jako originální dezert k odpolední kávě po vydatném jídle.
Těsto
Tvarohová náplň
Na vymazání a potření
Vejce vyšlehejte s cukrem a solí do pěny. Do směsi vlijte trošku mléka a přidejte mouku.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte.
Jakmile se ingredience propojí, za stálého šlehání, přidejte zbytek mléka a olej. Těsto postupně nalévejte na pánev a každou palačinku smažte, z každé strany, přibližně 30 vteřin.
Poznámka: Před každou dávkou těsta pánev potřete trochou oleje.
Palačinky přikryjte pokličkou, aby nevysychaly a připravte náplň. Tvaroh smíchejte s vaječnými žloutky, klasickým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte rozinky a poté tuhý sníh z bílků.
Směsí naplňte palačinky, které zarolujte a vyskládejte do, máslem vymazané, zapékací mísy Palačinky potřete rozpuštěným máslem, přikryjte je alobalem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 35 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Palačinky by měly být upečené dozlatova.
Zapečené palačinky s tvarohem nechte, po upečení, 5 minut odpočívat ve vypnuté troubě a poté je servírujte ke snídani, obědu nebo večeři.
Tip: Palačinky s tvarohem můžete servírovat posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olga Shobutinskaya