Zapečené pizza tousty - postup přípravy
Když dostanete chuť na slanou dobrotu, nemusíte si hned objednávat pizzu nebo vystát důlek před kuchyňskou linkou. Příprava pizza toustů podle receptu od paní Diany Berkyové je rychlá a jednoduchá, výsledek však předčí veškerá očekávání.
Ingredience
Do misky vyklepněte dvě vajíčka a přidejte dvě špetky soli, vegety nebo jiné kořenicí směsi s obsahem soli. Šunku nakrájejte najemno a přidejte ji do mísy s vejci. Váš oblíbený sýr nastrouhejte na jemném struhadle a rovněž jej přihoďte do misky se směsí. Nakonec prolisujte 3 stroužky česneku a vše důkladně promíchejte vidličkou. Pokud chcete, můžete do směsi na náplň přidat také jemně nakrájenou papriku nebo slitou a okapanou konzervovanou kukuřici, případně i jiné přísady, které vás napadnou.
Plech na pečení vyložte pečicím papírem a rozložte na něj asi 11 plátků toustového chleba (pokud máte malý plech, pečte je na víckrát). Každý plátek potřete kečupem, raději více, aby po upečení tousty nezůstaly příliš suché. Na kečup položte trochu připravené náplně a rozprostřete ji po celé ploše toustu.
Plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a nechte tousty zapéct na 15 až 20 minut, dokud se sýr v náplni nerozteče a jemně nezezlátne. Po dopečení tousty podle chuti posypejte jemně nasekanými bylinkami a ihned podávejte, dokud se sýr krásně táhne. I když chutnají nejlépe začerstva, skvělé budou i později třeba jako originální snídaně či svačina do práce či do školy.