Zapečené těstoviny s mletým hovězím masem à la lasagne - postup přípravy
Zapečené těstoviny à la lasagne potěší každého labužníka. V jednoduchostí je síla, a proto neváhejte a tento recept zařaďte do svého jídelníčku, nebudete litovat.
Ingredience
Do hrnce s osolenou vroucí vodou dejte vařit těstoviny. Přidejte několik kapek olivového oleje a v průběhu vaření těstoviny lehce promíchejte. Hotové těstoviny sceďte.
Na rozpáleném oleji orestujte mleté maso. Na pánev k masu přidejte najemno nakrájenou cibuli a také lžičku soli, papriky, oregana a pepře.
Do směsi masa a koření prolisujte dva oloupané stroužky česneku. Důkladně ji promíchejte a nechte pět minut restovat.
K masu přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku spolu s rajčatovou omáčkou. Směs přikryjte pokličkou a nechte opět jemně probublávat.
Mezitím si připravte bešamelovou omáčku. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte k němu hladkou mouku a usmažte zlatavou jíšku.
Přilijte k ní postupně mléko a dobře míchejte, dokud směs nezíská krémovou konzistenci a nezhoustne. Nakonec ji dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Připravte si zapékací mísu. Na dno rozprostřete trochu masa a něj těstoviny. Takto pokračujte, dokud vám nedojdou suroviny. Když je zapékací mísa plná, zalijte ji bešamelem a bohatě posypejte nahrubo nastrouhaným sýrem.
Takto připravené těstoviny dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na zhruba dvacet minut. Po upečení je nechte krátce zchladnout, rozdělte na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.