Zapečené těstoviny s uzeným masem a vejci - postup přípravy
Díky jednoduchému triku dostanou zapečené těstoviny s uzeným masem opravdu šmrnc. Tento postup podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem vám umožní připravit skvělou mňamku rychle, jednoduše za pár korun.
Ingredience
Do vody dejte vařit uzené maso do změknutí – bude stačit 15 minut. Zatím v míse vyšlehejte vejce se solí. Poté, co maso změkne, vyndejte ho a do stejné vody vsypte těstoviny, které vařte 9–11 minut.
Tip: Díky tomu, že těstoviny uvaříte ve vodě ochucené uzeným masem, dostanou výraznou chuť. Vodu už nemusíte solit, protože ji „osolí“ uzené maso.
Maso nakrájejte na kostičky o velikosti přibližně 1×1 cm a pekáč vymažte olejem. Do pekáče vsypte uvařené těstoviny s uzeným masem a ingredience zamíchejte. Je-li to nutné, směs ochuťte pepřem a popřípadě také solí.
Pokrm zalijte rozšlehaným vejcem a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–45 minut.
Poznámka: Délka pečení je závislá na velikosti pekáče, ve kterém zapečené těstoviny s uzeným masem připravujete.
Tip: Zapečené těstoviny podávejte nakrájené na kousky. Můžete je servírovat s nakládanými okurkami a čerstvou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem