Zapečené vepřové plátky s bylinkami - postup přípravy
Hledáte-li recept, díky kterému byste vytvořili výživný pokrm plný křehkého masa, zkuste zapečené vepřové plátky. Můžete je servírovat samostatně nebo s přílohou.
Základ
Na pokrytí
Cibuli nakrájejte na proužky a vyložte jí dno pekáče. Plátky masa ochuťte solí, pepřem, oreganem a zalijte olejem.
Tip: Místo vepřového masa můžete použít jakýkoliv jiný druh, který máte rádi.
Ingredience důkladně promíchejte, maso zakryjte a nechte ho marinovat během přípravy směsi na pokrytí. Poté ho vyskládejte na cibuli v pekáči.
Vařená vejce nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte je s nastrouhaným sýrem, nasekaným koprem a petrželkou.
Poznámka: Vejce vařte 10 minut.
Do směsi přidejte jogurt s majonézou a ochuťte ji solí a pepřem. Směs promíchejte a naneste ji na maso v pekáči. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Tip: Zapečené vepřové plátky servírujte samostatně, s pečivem, brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker schnell
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.