Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené vepřové plátky s bylinkami

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Zapečené vepřové plátky s bylinkami - postup přípravy

Hledáte-li recept, díky kterému byste vytvořili výživný pokrm plný křehkého masa, zkuste zapečené vepřové plátky. Můžete je servírovat samostatně nebo s přílohou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na pokrytí

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte na proužky a vyložte jí dno pekáče. Plátky masa ochuťte solí, pepřem, oreganem a zalijte olejem. 

Tip: Místo vepřového masa můžete použít jakýkoliv jiný druh, který máte rádi.

2. KROK

Ingredience důkladně promíchejte, maso zakryjte a nechte ho marinovat během přípravy směsi na pokrytí. Poté ho vyskládejte na cibuli v pekáči. 

3. KROK

Vařená vejce nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte je s nastrouhaným sýrem, nasekaným koprem a petrželkou. 

Poznámka: Vejce vařte 10 minut.

4. KROK

Do směsi přidejte jogurt s majonézou a ochuťte ji solí a pepřem. Směs promíchejte a naneste ji na maso v pekáči. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.

5. KROK

Tip: Zapečené vepřové plátky servírujte samostatně, s pečivem, brambory nebo jinou oblíbenou přílohou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Lecker schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů