Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařená jablka s hřebíčkem a skořicí

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 31 minut

Zavařená jablka s hřebíčkem a skořicí - postup přípravy

Díky tomuto receptu můžete uchovat chuť čerstvého ovoce po celý rok. Zavařená jablka se skvěle hodí k masu, do salátů nebo dezertů, jako jsou štrůdly a koláče.

Ingredience pro:
5 sklenic
+ -

Na jablka

K namáčení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte vodu s citronovou šťávou, do které vkládejte oloupaná nakrájená jablka. Díky tomu nezhnědnou.

Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.

2. KROK

Ovoce vložte do sterilizovaných sklenic. Do každé sklenice vsypte dvě lžíce cukru, 1/3 lžičky mleté skořice a 2 hřebíčky.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 5 sklenic o objemu 900 ml. 

3. KROK

Sklenice naplňte vroucí vodou do plna a pevně je uzavřete sterilizovanými víčky. Poté je vložte do většího hrnce, do kterého nalijte vodu až do ⅔ výšky sklenic a zavařujte 20–25 minut od bodu varu.

4. KROK

Zavařená jablka ve sklenicích vyjměte z hrnce a nechte je volně vychladnout. 

Tip: Aby vám ovoce co nejdéle vydrželo, skladujte naplněné sklenice na temném a chladném místě. Po otevření obsah sklenice co nejdříve zkonzumujte.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů