Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařená rajčatová omáčka ze 3 ingrediencí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zavařená rajčatová omáčka ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Zavařenou rajčatovou omáčku můžete použít k ochucení těstovin, pizzy nebo polévek. Omáčka má aromatickou chuť a obohatí všechny pokrmy, do kterých ji přidáte.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte a nakrájejte je na menší kousky, které v hrnci smíchejte se solí a nakrájenými kapiemi. 

Poznámka: Z kapií před krájením odstraňte semeníky.

2. KROK

Hrnec zakryjte pokličkou a zeleninu nechte 2 hodiny odpočívat. Díky soli pustí zelenina šťávu, kterou slijte.

Tip: Šťávu nevylévejte, můžete ji použít k přípravě polévek.

3. KROK

Hrnec s rajčaty a paprikami položte na sporák a pod pokličkou zeleninu vařte 15 minut. Poté hrnec odstavte z tepla a jeho obsah rozmixujte tyčovým mixérem. Omáčku propasírujte a vlijte ji zpět do hrnce, kde do ní vmíchejte půl lžičky soli a vařte ji dalších 5 minut. 

4. KROK

Omáčkou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete sterilizovanými víčky a nechte volně vychladnout dnem vzhůru. 

Poznámka: Ve sklenicích nechte pod víčkem asi 1 cm volného prostoru.

5. KROK

Díky tomuto receptu můžete naplnit 4 sklenice o objemu 500 ml a 2 sklenice o objemu 250 ml. 

Poznámka: Omáčku z rajčat uchovávejte na temném a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: köyden lezzetler

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů