Zavařená vepřová plec s koriandrem - postup přípravy
Připravte si maso do zásoby a užijte si jeho lehce kořeněnou a bohatou chuť. Díky tomuto jednoduchému receptu můžete mít zavařenou vepřovou plec stále po ruce.
Ingredience
Maso nakrájejte na větší kusy, které smíchejte se solí, majoránkou, sušeným česnekem a kuličkami pepře.
Tip: Celý černý pepř můžete nahradit 1 lžičkou mletého černého pepře.
Přidejte koriandr, ingredience důkladně zamíchejte a začněte s plněním sterilizovaných sklenic.
Tip: Do sklenic můžete přidat i kuličky jalovce dle vlastní chuti.
Do každé sklenice vložte masovou směs, kterou utlačte. Do každé sklenice na závěr vložte ¼–⅓ lžičky želatiny, kuličky pepře, lžičku sádla a sklenice uzavřete.
Poznámka: V tomto receptu byly použity sklenice o objemu 300 ml.
Naplněné sklenice vložte do hrnce, se dnem vyloženým utěrkou. Přilijte tolik vody, aby hladina sahala do ⅔ výšky sklenic a zavařujte je 2 hodiny.
Poznámka: Voda by měla dosáhnout bodu varu, ale neměla by se vařit.
Zavařenou vepřovou plec nechte vychladnout ve vodě, následně sklenice z hrnce vyjměte a uchovávejte je na tmavém a chladném místě.
Poznámka: Pokud byste chtěli zavařenou vepřovou plec uchovávat po dobu 1 roku, po 12 hodinách od zavaření postup opakujte, poté další den a následně ještě třetí den. V takovém případě stačí, když budete zavařovat jen 30 minut.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kasia in the garden

