Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařená vepřová plec s koriandrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 125 minut

Zavařená vepřová plec s koriandrem - postup přípravy

Připravte si maso do zásoby a užijte si jeho lehce kořeněnou a bohatou chuť. Díky tomuto jednoduchému receptu můžete mít zavařenou vepřovou plec stále po ruce.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na větší kusy, které smíchejte se solí, majoránkou, sušeným česnekem a kuličkami pepře.

Tip: Celý černý pepř můžete nahradit 1 lžičkou mletého černého pepře.

2. KROK

Přidejte koriandr, ingredience důkladně zamíchejte a začněte s plněním sterilizovaných sklenic.

Tip: Do sklenic můžete přidat i kuličky jalovce dle vlastní chuti.

3. KROK

Do každé sklenice vložte masovou směs, kterou utlačte. Do každé sklenice na závěr vložte ¼–⅓ lžičky želatiny, kuličky pepře, lžičku sádla a sklenice uzavřete.

Poznámka: V tomto receptu byly použity sklenice o objemu 300 ml. 

4. KROK

Naplněné sklenice vložte do hrnce, se dnem vyloženým utěrkou. Přilijte tolik vody, aby hladina sahala do ⅔ výšky sklenic a zavařujte je 2 hodiny.

Poznámka: Voda by měla dosáhnout bodu varu, ale neměla by se vařit.

5. KROK

Zavařenou vepřovou plec nechte vychladnout ve vodě, následně sklenice z hrnce vyjměte a uchovávejte je na tmavém a chladném místě.

6. KROK

Poznámka: Pokud byste chtěli zavařenou vepřovou plec uchovávat po dobu 1 roku, po 12 hodinách od zavaření postup opakujte, poté další den a následně ještě třetí den. V takovém případě stačí, když budete zavařovat jen 30 minut.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Kasia in the garden

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů