Zavařené červené kapie s cibulí - postup přípravy
Na zimu si můžete velmi snadno zavařit červené kapie s cibulí podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Lze je pak použít do salátů nebo na ozdobu jako oblohu, případně na chlebíčky či jako přílohu k masu.
Ingredience
Cibuli si rozkrájejte na půlkolečka a kapii na kratší proužky. Promíchejte a rozdělte je do dvou sklenic. Do každé vložte bobkový list, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře a 2 kusy hřebíčku.
Do hrnce nalijte vodu, ocet, přidejte sůl a cukr a vše svařte. Horký lák nalijte do sklenic se zeleninou asi 1 centimetr pod okraj. Do každé sklenice pak nalijte lžíci oleje.
Zavíčkujte je a dejte sterilovat do hrnce vyloženého plátnem na 80 °C na 20 minut. Po vychladnutí jen zkontrolujte víčka a uložte sklenice na temné a chladné místo.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem