Zavařené papriky na zimu s česnekem - postup přípravy
Zavařené papriky na zimu s česnekem jsou výživnou pochoutkou, kterou oceníte v chladných měsících. Pokrmem můžete oživit masové pokrmy i zeleninové saláty.
Základ
Nálev
Ostatní ingredience
Papriky omyjte, osušte, zbavte je semeníků a pokračujte s přípravou nálevu. Ve větším hrnci smíchejte vodu s octem, olejem, cukrem, solí, bobkovým listem a celým černým pepřem.
Nálev vařte 3 minuty a mezitím připravte zbytek ingrediencí. Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka, česnek na menší kusy a petrželku nasekejte najemno.
Do vroucího nálevu vložte papriky, které vařte 1 minutu, vyjměte je a začněte s plněním sterilizovaných sklenic.
Poznámka: Sterilizace nádobí je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení paprik bakteriemi.
Do každé sklenice vložte papriky, které pokryjte trochou česneku, mrkve, petrželky a vrstvení opakujte, dokud budete mít ingredience.
Obsah sklenic zalijte nálevem, uzavřete je a vložte je do hrnce, vyloženého utěrkou. Do hrnce nalijte vodu až po víčka sklenic a pokrm zavařujte 30 minut.
Poznámka: Dbejte na to, aby byl obsah sklenic v nálevu zcela ponořen.
Sklenice se zavařenými paprikami na zimu vyjměte z hrnce, nechte je vychladnout a poté je skladujte na tmavém a chladném místě.
Poznámka: Po otevření sklenici skladujte v lednici.
Poznámka: Zda je pokrm správně zavařený poznáte tak, že střed víčka bude vtažen dovnitř sklenice. Pokud střed zůstane vypouklý, je nutné zavařování dané sklenice opakovat.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

