Zavařené třešně bez použití cukru - postup přípravy
Zavařené třešně můžete použít k přípravě kompotů i nejrůznějších dezertů. Výhodou tohoto jednoduchého receptu je, že nemusíte použít cukr ani sterilizovat sklenice.
Ingredience
Třešně důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou a naplňte jimi zavařovací sklenice.
Poznámka: Tento recept nevyžaduje sterilizaci nádobí.
Do sklenic nalijte vroucí vodu tak, aby bylo ovoce zcela ponořené a volně je přiklopte víčky. Sklenice zakryjte dekou a nechte je 20–30 minut stát.
Tip: Pokud vám zbydou třešně, které nebudete chtít zavařovat, můžete je jednoduše vypeckovat, vložit do sáčku a zamrazit.
Po půl hodině šťávu ze sklenic přelijte do hrnce, kde ji smíchejte se studenou vodou a tekutinu přiveďte k varu.
Tip: Rychleji se tekutina začne vařit, přikryjete-li hrnec pokličkou.
Do každé sklenice s třešněmi vsypte ½ lžičky kyseliny citronové a vlijte vroucí šťávu. Sklenice poté okamžitě pevně uzavřete víčky a nechte volně vychladnout dnem vzhůru, pod dekou.
Poznámka: Zavařené třešně skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: УХ ТЫ,КУХНЯ

