Zavařený cuketový salát s česnekem - postup přípravy
Zavařený cuketový salát s česnekem potěší všechny milovníky cuket a pikantních chutí. Skvěle se hodí jako lehká příloha ke grilovanému a pečenému masu.
Ingredience
Sklenice včetně víček a veškerého nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí. Přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.
Cuketu důkladně omyjte, nakrájejte na silnější proužky a vložte je do velkého hrnce. Na mlýnku na maso namelte česnek, pálivou papriku, červenou papriku a přidejte je k cuketě do hrnce.
Pokud nechcete sálat příliš pálivý, snižte množství pálivé papriky na polovinu. Dále přidejte cukr, rajčatový protlak, přilijte olej a dochuťte solí. Salát velmi důkladně promíchejte a nechte odležet 10–15 minut.
Salát začněte vařit na vysokém plameni, a jakmile dosáhnete bodu varu, plamen stáhněte na polovinu a vařte zeleninu 30 minut. V průběhu vaření občas promíchejte. Po 30 minutách přilijte ocet a opět přiveďte k varu.
Přilijte vodu a už jen krátce provařte. Salát přendejte do sklenic a uzavřete víčkem. Sklenice vložte do hrnce s vodou. Jakmile voda začne vřít, zavařujte je 5 minut. Poté je nechte vychladnout a uložte na temné a chladné místo.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусно Просто и Доступно