Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařený guláš z vepřového masa a slaniny

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 360 minut

Zavařený guláš z vepřového masa a slaniny - postup přípravy

Tento snadný recept na zavařený guláš vám umožní uchovat maso čerstvé i několik měsíců. Maso můžete použít nejen do guláše, ale také například do sendvičů.

Ingredience pro:
7 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na větší kusy, které v míse smíchejte s nakrájenou slaninou. K masu přidejte sůl, majoránku, sušený česnek, černý pepř, bylinný pepř a všechny ingredience důkladně promíchejte. 

Poznámka: Tento recept je koncipován pro naplnění sedmi sklenic o objemu 1000 ml. 

2. KROK

Do každé sterilizované sklenice vložte jeden bobkový list a jednu kuličku nového koření. Poté sklenici naplňte až po povrch masovou směsí a uzavřete ji sterilizovaným víčkem. 

Poznámka: Postup opakujte u všech sklenic. Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.

3. KROK

Dno většího hrnce vyložte čistou utěrkou a naplňte ho sklenicemi. Do hrnce vlijte vodu až po víčka a sklenice zavařujte pod pokličkou 3 hodiny. Poté je vyjměte a nechte volně vychladnout. 

4. KROK

Druhý den postup opakujte, ale tentokrát vařte sklenice 2 hodiny. Znovu nechte sklenice vychladnout a třetí den je zavařujte už jen 1 hodinu. 

Poznámka: Takto připravený zavařený guláš skladujte na chladném a temném místě. Při správném skladování vydrží čerstvý i několik měsíců. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Swojskie jedzonko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů