Zavařený míchaný salát s koriandrem - postup přípravy
Recept na zavařený míchaný salát je jednoduchý a rychlý. Díky tomuto postupu můžete mít čerstvou a křupavou zeleninu stále po ruce. Salát zvládnou i začátečníci.
Ingredience
Nálev
Rajčata omyjte a nakrájejte je na čtvrtky. Cibuli a papriky nakrájejte na proužky. Na tenké proužky nakrájejte také chilli papričku, nasekejte omytou petrželku a na půlkolečka nakrájejte okurky.
Poznámka: Před krájením paprik z nich odstraňte semeník.
Ve větší míse smíchejte nakrájenou zeleninu, kterou osolte a důkladně promíchejte. Mísu přikryjte potravinovou fólií nebo pokličkou a nechte ji 30–60 minut odpočívat.
Poznámka: Množství chilli papriček určete sami na základě vlastních chuťových preferencí.
Do každé sterilizované sklenice vložte bobkový list a 3–4 kuličky černého pepře. Poté sklenice naplňte zeleninou až po okraj a povrch náplně posypte semínky koriandru. Do každé sklenice následně vlijte lžíci octa a lžičku oleje.
Sklenice pevně uzavřete sterilizovanými víčky a vložte je do hrnce tak, aby se jejich stěny vzájemně nedotýkaly. Poté je vařte minimálně 20 minut.
Poznámka: Sklenice o obsahu 500–700 ml sterilizujte 25 minut, sklenice o obsahu 1000 ml sterilizujte 30 minut.
Poznámka: Sterilizaci sklenic a víček nepodceňujte. Díky ní zabránit znehodnocení obsahu sklenic bakteriemi.
Po uvaření položte sklenice víčky dolů na rovný povrch, přikryjte je utěrkou a nechte volně chladnout.
Poznámka: Zavařený míchaný salát skladujte na chladném a tmavém místě. Po otevření sklenice, její obsah zkonzumujte co nejrychleji a do té doby ho uchovávejte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты