Zdravá krémová melounová zmrzlina ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Tento recept zvládnou i méně zkušení kuchaři. Vyzkoušejte rychlý a snadný způsob na výrobu zdravé krémové melounové zmrzliny. Budete potřebovat jen 4 ingredience.
Ingredience
Banány oloupejte, nakrájejte je na kolečka a vložte je do sáčku, který uzavřete. Následně sáček vložte do mrazáku na 30–60 minut.
Meloun rozkrojte na polovinu, vydlabejte ho, jeho obsah rozmixujte do hladka a následně jej přes cedník přelijte do mísy.
Poznámka: Dužinu z melounu nevyhazujte, budete ji později potřebovat.
V jiné míse vyšlehejte smetanu a odložte ji bokem. V robotu rozmixujte zmrzlé banány společně s melounovou dužinou a směs vmíchejte do smetany společně s kondenzovaným mlékem.
Hmotu důkladně rozmixujte a nalijte do mísy, ve které chcete zmrzlinu mrazit. Mísu přikryjte potravinovou fólií a vložte ji na 6–12 hodin do mrazáku.
Tip: Po vyndání z mrazáku nechte zmrzlinu 5 minut stát v pokojové teplotě a poté ji servírujte s kousky čerstvého melounu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell