Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zdravá tuňáková pomazánka s avokádem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Zdravá tuňáková pomazánka s avokádem - postup přípravy

Pochutnejte si na výživné, jemné a zdravé tuňákové pomazánce, která se skvěle hodí ke snídani i na slavnostní jednohubky. Připravíte ji rychle, jednoduše a za pár korun.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Pomazánka

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bagetu nakrájejte na kousky o šířce 1,5 cm, které opékejte 1 minutu z každé strany, dozlatova. Pečivo poté nechte vychladnout na chladící mřížce a připravte pomazánku. 

2. KROK

Tuňáka rozmělněte pomocí vidličky a smíchejte ho s nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a citronovou kůrou. Přidejte také oloupané a nakrájené avokádo. 

3. KROK

Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu. K tomu můžete použít směs vody a jedlé sody, která má abrazivní účinky. Poté ovoce důkladně opláchněte.

4. KROK

Směs ochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a smíchejte ji s majonézou. Zdravou tuňákovou pomazánku servírujte s opečenými kousky bagety.

Tip: Majonézu můžete nahradit zakysanou smetanou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Lecker mit Annet

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů