Zdravá tuňáková pomazánka s avokádem - postup přípravy
Pochutnejte si na výživné, jemné a zdravé tuňákové pomazánce, která se skvěle hodí ke snídani i na slavnostní jednohubky. Připravíte ji rychle, jednoduše a za pár korun.
Pomazánka
Příloha
Bagetu nakrájejte na kousky o šířce 1,5 cm, které opékejte 1 minutu z každé strany, dozlatova. Pečivo poté nechte vychladnout na chladící mřížce a připravte pomazánku.
Tuňáka rozmělněte pomocí vidličky a smíchejte ho s nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a citronovou kůrou. Přidejte také oloupané a nakrájené avokádo.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu. K tomu můžete použít směs vody a jedlé sody, která má abrazivní účinky. Poté ovoce důkladně opláchněte.
Směs ochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a smíchejte ji s majonézou. Zdravou tuňákovou pomazánku servírujte s opečenými kousky bagety.
Tip: Majonézu můžete nahradit zakysanou smetanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Annet
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.