Zdravá zeleninová polévka s bramborem a mrkví - postup přípravy
Zeleninová polévka je vhodná jako zdravá varianta večeře či jako součást obědového menu. Obohaťte svůj jídelníček o vitamínovou bombu.
Ingredience
Mrkev nakrájejte na menší kousky a přidejte ji do polévky. Polévku přiveďte k varu a vařte ji minimálně deset minut.
Cibuli nakrájejte najemno, bramboru na kostičky a obojí vložte do polévky. Ochuťte ji bobkovým listem a také solí a pepřem.
Z hladiny vařící polévky postupně lžící odebírejte tvořící se pěnu.
Najemno nakrájejte i stroužek česneku a přidejte ho do polévky
Olivový olej mašlovačkou rozetřete na pánev a opečte na něm plátky toustového chleba do zlatova. Nakonec nakrájejte i petrželku a dejte ji do hrnce. Hotovou polévku servírujte s opečeným toustovým chlebem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.