Zdravé bezlepkové bulky z psyllia - postup přípravy
Až si připravíte tyto zdravé bulky z psyllia, už nebudete chtít kupované pečivo. Jejich výhodou je, že si na nich mohou pochutnat i mlsouni s intolerancí na lepek.
Těsto
Na posypání
Psyllium smíchejte s jedlou sodou a solí. V míse vyšlehejte vejce, do kterých suché ingredience vmíchejte.
Do těsta vmíchejte horkou vodu a nechte ho 10–15 minut odpočívat. Po této době z těsta odebírejte množství tří lžic, z kterého vytvářejte bulky. Ty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a posypte je sezamovými semínky.
Tip: Místo sezamových semínek můžete použít jiná oblíbená semínka.
Bulky z psyllia pečte v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 12–15 minut. Po upečení je nechte v troubě s pootevřenými dvířky volně chladnout, a to 15–20 minut.
Pečivo po vychladnutí servírujte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k masu.
Tip: Než bulky zkonzumujete, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě. Díky tomu nebudou vysychat a zůstanou déle čerstvé.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domácí vaření