Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zdravé bezlepkové bulky z psyllia

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zdravé bezlepkové bulky z psyllia - postup přípravy

Až si připravíte tyto zdravé bulky z psyllia, už nebudete chtít kupované pečivo. Jejich výhodou je, že si na nich mohou pochutnat i mlsouni s intolerancí na lepek.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Psyllium smíchejte s jedlou sodou a solí. V míse vyšlehejte vejce, do kterých suché ingredience vmíchejte. 

2. KROK

Do těsta vmíchejte horkou vodu a nechte ho 10–15 minut odpočívat. Po této době z těsta odebírejte množství tří lžic, z kterého vytvářejte bulky. Ty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a posypte je sezamovými semínky. 

Tip: Místo sezamových semínek můžete použít jiná oblíbená semínka.

3. KROK

Bulky z psyllia pečte v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 12–15 minut. Po upečení je nechte v troubě s pootevřenými dvířky volně chladnout, a to 15–20 minut. 

4. KROK

Pečivo po vychladnutí servírujte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k masu. 

Tip: Než bulky zkonzumujete, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě. Díky tomu nebudou vysychat a zůstanou déle čerstvé.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Domácí vaření

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů