Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelené fazolky s plátky česneku

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 21 minut

Zelené fazolky s plátky česneku - postup přípravy

Zelené fazolky jsou lehké, zdravé a skvěle se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu i jako předkrm s oblíbeným pečivem. Vyzkoušejte recept, který je hotový za pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Fazolky omyjte, zbavte je okrajů a zbytek nakrájejte na kousky o délce přibližně 5 cm. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. 

2. KROK

Do rozpálené pánve fazolky vsypte, zalijte je sklenicí vody, ochuťte je solí a smažte je, na prudko, 8–10 minut, pod pokličkou. 

3. KROK

Po této době vodu slijte, fazolky zalijte olejem a přidejte k nim česnek. Ingredience zamíchejte a smažte 1 minutu. Do směsi přidejte lžíci vody z fazolí a ochuťte je pepřem a mletou sladkou paprikou. 

Poznámka: Slitou vodu nevylévejte. Budete ji později potřebovat.

4. KROK

Vše zamíchejte a do směsi přidejte další lžíci vody a pokrm smažte dalších 10 minut, pod pokličkou. 

Tip: Hotové zelené fazolky servírujte jako předkrm s pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Klub Sardinek

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů