Zeleninová polévka s lososem - postup přípravy
Tato polévka obsahuje takové ingredience, které doslova nastartují váš metabolismus, který začne pálit tuky jako na běžícím páse. Ostatně, vyzkoušejte to sami, ať tak či tak, je velmi lahodná.
Ingredience
Očištěnou cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Brambory oloupejte a nakrájejte je rovněž na kostky. Totéž pak udělejte i s mrkví. V rendlíku zahřejte trochu olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibulku. Přidejte k ní nakrájenou mrkev a pokračujte společně v restování.
Nakrájené brambory mezitím vložte do velkého hrnce a přidejte k nim také restovanou cibuli s mrkví i s tukem z pánve. Vše zalijte vodou, promíchejte a na sporáku přiveďte k varu. Polévku osolte a opepřete a pokračujte ve vaření dalších 15 minut.
Mezitím nakrájejte filet z lososa na drobné kostky a brokolici na malé kousky. Když jsou brambory a mrkev v polévce téměř měkké, přihoďte pokrájenou brokolici, na kostičky pokrájené rajče a také lososa. Ingredience promíchejte a pokračujte ve vaření dalších 5 minut, dokud lososové maso nezíská světle růžovou barvu.
Nasekejte nadrobno čerstvou petrželku. Do polévky přilijte smetanu, přihoďte nasekanou petrželku, nechte vše ještě minutku povařit a odstavte z ohně. Polévku nechte po dovaření chvilku odpočinout, rozdělte ji do talířů a podávejte.