Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová polévka s mletým masem a zelím

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zeleninová polévka s mletým masem a zelím - postup přípravy

Vydatnou polévku plnu pletého masa a zeleniny lze uvařit jako dobrou alternativu třeba k večeři. Je plná vitamínů a určitě nikoho nezklame.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Oloupejte obě cibule. Jednu rozkrojte napůl, 2 mrkve nakrájejte na kusy a dejte obojí do hrnce spolu s 1,5 až 2 litry vody. Přidejte bobkový list a pár kuliček černého pepře a dejte vše na 20 až 30 minut vařit. Druhou cibuli nakrájejte na kostičky a dejte ji smažit na troše oleje na větší pánvi.

2. KROK

Až zesklovatí, přidejte k ní nahrubo nastrouhanou mrkev a zarestujte ji. Pak přidejte na kostičky nakrájené zelí, červenou papriku, lžičku cukru a lžičku soli, lisovaný česnek a prosmahněte.

3. KROK

Nakrájejte si brambory na kostky. Z hrnce s vodou vyndejte cibuli, mrkev a koření, dejte do ní vařit brambory a přidejte lžičku soli. Mezitím k zelenině na pánvi přidejte mleté maso a smažte ho, dokud nebude dostatečně propečené.

4. KROK

Dle chuti ho osolte a opepřete. Když se brambory začnou vařit, seberte pěnu z hrnce a nakonec do polévky přidejte všechnu směs z pánve.

5. KROK

Polévku v hrnci vařte asi 5 až 7 minut, brambory musí být dostatečně měkké. Na závěr i nasekejte trochu jarní cibulky a petrželky, přidejte obojí do uvařené polévky, promíchejte a můžete servírovat.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: HotFood

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů