Zeleninová polévka s mletým masem a zelím - postup přípravy
Vydatnou polévku plnu pletého masa a zeleniny lze uvařit jako dobrou alternativu třeba k večeři. Je plná vitamínů a určitě nikoho nezklame.
Ingredience
Oloupejte obě cibule. Jednu rozkrojte napůl, 2 mrkve nakrájejte na kusy a dejte obojí do hrnce spolu s 1,5 až 2 litry vody. Přidejte bobkový list a pár kuliček černého pepře a dejte vše na 20 až 30 minut vařit. Druhou cibuli nakrájejte na kostičky a dejte ji smažit na troše oleje na větší pánvi.
Až zesklovatí, přidejte k ní nahrubo nastrouhanou mrkev a zarestujte ji. Pak přidejte na kostičky nakrájené zelí, červenou papriku, lžičku cukru a lžičku soli, lisovaný česnek a prosmahněte.
Nakrájejte si brambory na kostky. Z hrnce s vodou vyndejte cibuli, mrkev a koření, dejte do ní vařit brambory a přidejte lžičku soli. Mezitím k zelenině na pánvi přidejte mleté maso a smažte ho, dokud nebude dostatečně propečené.
Dle chuti ho osolte a opepřete. Když se brambory začnou vařit, seberte pěnu z hrnce a nakonec do polévky přidejte všechnu směs z pánve.
Polévku v hrnci vařte asi 5 až 7 minut, brambory musí být dostatečně měkké. Na závěr i nasekejte trochu jarní cibulky a petrželky, přidejte obojí do uvařené polévky, promíchejte a můžete servírovat.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: HotFood