Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová polévka z uzeného vývaru

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zeleninová polévka z uzeného vývaru - postup přípravy

Vynikající zeleninovou polévku si můžete uvařit netradičně z uzeného vývaru podle receptu paní Romany Važanské. Více jejích receptů naleznete na https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz/

Ingredience pro:
1 porce

Na polévku

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

V hrnci, ve kterém budete vařit polévku, rozpusťte máslo, přidejte mouku a udělejte jíšku. Do ní nalijte studený uzený vývar, ale menší část vývaru si ještě uschovejte. Řádně zamíchejte, aby se jíška rozpustila.

2. KROK

Zeleninu oloupejte a omyjte a pak ji nastrouhejte na jemném struhadle. Vložte ji do hrnce, přidejte vegetu, drcený kmín, nadrobno nasekaný libeček a dle chuti osolte a opepřete. Vařte, dokud nebude zelenina hezky měkká, nezapomeňte občas obsah hrnce zamíchat.

3. KROK

Rozšlehejte žloutky ze dvou vajec a přilijte do nich zbytek studeného uzeného vývaru. Vše znovu prošlehejte, směs za stálého míchání vlijte do vařící polévky a nechte krátce provařit. Poté můžete servírovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů