Zeleninové rizoto s paprikou a rajčaty - postup přípravy
Zeleninové rizoto je chutné a plné čerstvé zeleniny. Jídlo je výživné, zasytí a na přípravu je velmi jednoduché a rychlé. Navíc můžete pokrm podávat teplý i zastudena.
Ingredience
Rýži důkladně properte a odložte bokem. Poté nakrájejte nadrobno cibuli, kterou smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty. Mezitím nakrájejte na malé kousky papriku, kterou přidejte k cibuli.
Poznámka: Před použitím papriku zbavte semeníku.
Směs smažte další 2 minuty a vmíchejte do ní nadrobno nakrájená rajčata zbavená slupky a jeden pruh pálivé papriky.
Tip: Rajčata zbavíte slupek snadno tak, že je před loupáním spaříte horkou vodou.
Do směsi následně vmíchejte rýži, kterou smažte 1–2 minuty a následně ji zalijte horkou vodou. Zeleninové rizoto ochuťte cukrem a solí dle chuti a vařte ho na mírném ohni, pod pokličkou, 10 minut.
Tip: Chcete-li, na závěr můžete do pokrmu vmíchat kukuřici s hráškem.
Zeleninové rizoto servírujte teplé, ale skvěle chutná také zastudena.
Tip: Jídlo můžete servírovat ozdobené čerstvými bylinkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Аза Геворгян