Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninové rizoto s paprikou a rajčaty

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Zeleninové rizoto s paprikou a rajčaty - postup přípravy

Zeleninové rizoto je chutné a plné čerstvé zeleniny. Jídlo je výživné, zasytí a na přípravu je velmi jednoduché a rychlé. Navíc můžete pokrm podávat teplý i zastudena.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rýži důkladně properte a odložte bokem. Poté nakrájejte nadrobno cibuli, kterou smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty. Mezitím nakrájejte na malé kousky papriku, kterou přidejte k cibuli. 

Poznámka: Před použitím papriku zbavte semeníku.

2. KROK

Směs smažte další 2 minuty a vmíchejte do ní nadrobno nakrájená rajčata zbavená slupky a jeden pruh pálivé papriky.

Tip: Rajčata zbavíte slupek snadno tak, že je před loupáním spaříte horkou vodou. 

3. KROK

Do směsi následně vmíchejte rýži, kterou smažte 1–2 minuty a následně ji zalijte horkou vodou. Zeleninové rizoto ochuťte cukrem a solí dle chuti a vařte ho na mírném ohni, pod pokličkou, 10 minut. 

Tip: Chcete-li, na závěr můžete do pokrmu vmíchat kukuřici s hráškem. 

4. KROK

Zeleninové rizoto servírujte teplé, ale skvěle chutná také zastudena. 

Tip: Jídlo můžete servírovat ozdobené čerstvými bylinkami.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů