Zeleninový koláč na plech s mozzarellou - postup přípravy
Zeleninový koláč na plech je lehký a zdravý pokrm, který je vyhledávaný pro svou univerzálnost. Můžete ho totiž servírovat jako hlavní jídlo, předkrm i zdravou svačinku.
Základ
Těsto
Na posypání
Zelí zbavte košťálu a nakrájejte ho na proužky, které smíchejte s nastrouhanou mrkví a nadrobno nakrájenou cibulí s nasekanou petrželkou.
V jiné míse rozšlehejte vejce a smíchejte je s mlékem, solí, pepřem, sušeným oreganem, kypřicím práškem do pečiva, moukou a olivovým olejem.
Ingredience důkladně zamíchejte a vzniklou směs smíchejte se zeleninou, kterou následně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
Zeleninový koláč na plech pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. Po upečení koláč posypte nastrouhaným sýrem a pokračujte v pečení dalších 5 minut.
Slaný dezert servírujte nakrájený na kousky. Každou porci ozdobte trochou petrželky.
Tip: Pokrm chutná skvěle i zastudena. Můžete ho podávat také jako lehký bezmasý oběd nebo večeři.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: cooking kisy