Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninový koláč na plech s mozzarellou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zeleninový koláč na plech s mozzarellou - postup přípravy

Zeleninový koláč na plech je lehký a zdravý pokrm, který je vyhledávaný pro svou univerzálnost. Můžete ho totiž servírovat jako hlavní jídlo, předkrm i zdravou svačinku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí zbavte košťálu a nakrájejte ho na proužky, které smíchejte s nastrouhanou mrkví a nadrobno nakrájenou cibulí s nasekanou petrželkou. 

2. KROK

V jiné míse rozšlehejte vejce a smíchejte je s mlékem, solí, pepřem, sušeným oreganem, kypřicím práškem do pečiva, moukou a olivovým olejem. 

3. KROK

Ingredience důkladně zamíchejte a vzniklou směs smíchejte se zeleninou, kterou následně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. 

4. KROK

Zeleninový koláč na plech pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. Po upečení koláč posypte nastrouhaným sýrem a pokračujte v pečení dalších 5 minut. 

5. KROK

Slaný dezert servírujte nakrájený na kousky. Každou porci ozdobte trochou petrželky.

Tip: Pokrm chutná skvěle i zastudena. Můžete ho podávat také jako lehký bezmasý oběd nebo večeři. 

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: cooking kisy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů