Zeleninový salát v italském stylu - postup přípravy
V létě jsou lehké pokrmy, jako je třeba tento salát v italském stylu, dokonalým způsobem, jak můžete osvěžit své tělo a ještě se i dobře najíst. Připravený bude během chvilky a můžete ho využít i jako přílohu k masu.
Ingredience
Rajčata omyjte, nakrájejte je na menší kostičky a dejte je do mísy, ve které budete salát tvořit. Okurku omyjte, oloupejte a poté ji také nakrájejte na menší kostičky. Přidejte ji do mísy k rajčatům. Petrželku omyjte, odkrojte z ní stonky a nasekejte ji nadrobno, přidejte ji do mísy. Totéž proveďte i s jarní cibulkou. Nakonec nadrobno nasekejte i omytou mátu a přidejte ji k ostatním surovinám.
Nyní udělejte zálivku. Do jiné mísy nalijte olivový olej, přidejte šťávu z citronu a po promíchání ji nalijte do mísy. Dochuťte salát solí, mletým černým pepřem a můžete ho po promíchání podávat. Dobrou chuť!