Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelná polévka s mletým masem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zelná polévka s mletým masem - postup přípravy

Je všeobecně známé, že polévka je grunt. Dokonale zahřeje v žaludku a připraví ho na další chod. Připravte si třeba tu zelnou s mletým masem, která vcelku dobře nahradí i hlavní jídlo. Je velice vydatná a dokonale zasytí i na několik hodin.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si omyjete zelí a poté ho nakrájíte na tenké nudličky pomocí ostrého nože. Zeleninu nakonec restujte asi na dvou lžících rozpáleného slunečnicového oleje ze všech stran dozlatova (použijte větší pánvičku).




Po několika minutách zelí pocukrujte, osolte, promíchejte a nechte podusit i karamelizovat. V další fázi přidejte k zelným nudličkám i drcená či propasírovaná rajčata a vařte asi pět minut.

Nyní si k ruce vezměte velký hrnec, ve kterém se bude polévka vařit a orestujte v něm na troše oleje nasekaný česnek. Asi po minutě přidejte i na kostičky pokrájenou cibuli a smažte do té doby, než zesklovatí. Dále přidejte mleté vepřové maso, osolte, opepřete a důkladně vše promíchejte.

Následně ještě přijde do směsi očištěná a na menší kousky pokrájená mrkev a kousky paprik.

Suroviny na závěr podlijte horkou vodou.

Vložte k nim i opečené zelí s rajčaty, bobkový list.

Vařte na středním plamenu asi 10 až 15 minut.

Nakonec okyselte dle chuti citronovou šťávou a podávejte polévku posypanou třeba jemně nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť přejeme!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů