Zelné palačinky z hlávkového zelí - postup přípravy
Z hlávky zelí lze udělat originální slané placky ve stylu palačinek. Skvělé jsou například se zakysanou smetanou s bylinkami.
Ingredience
Zelnou hlávku rozkrájejte na malé kusy a dejte ji do mísy. Přidejte mléko a vejce a za pomoci tyčového mixéru vše rozmixujte co nejvíce do hladka. Musí vzniknout co nejjemnější směs. Pak vše osolte, opepřete, přidejte olej a mouku a vymíchejte řidší těsto. Přikryjte ho a nechte 15 minut odpočinout.
Rozpálenou pánev pomašlujte troškou oleje, nalijte na ní trochu těsta a krouživým pohybem ho rozprostřete po celém povrchu jako palačinku. Pak ho smažte na středním plameni pod poklicí asi 2 minuty z každé strany. Tyto slané zelné palačinky jsou dobré se zakysanou smetanou smíchanou s nasekanými zelenými bylinkami podle vaší chuti.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.