Zelný salát s koprem - postup přípravy
Známá a také populární klasika. Tak přesně to je zelný salát s koprem, který se skvěle hodí jako svačina, nebo zeleninová obloha k jakémukoliv jídlu. Náš recept z tohoto notoricky známého receptu vychází a přidává k němu jednu zajímavou ingredienci, která ho vylepšuje.
Ingredience
Zálivka
Zelný salát s koprem rozhodně není složitým receptem, což u něho dokládají také samotné ingredience, které jsou potřeba. Základem je pochopitelně červené zelí, které nožem nakrouhejte na jemné nudličky. Čím budou menší, tím lépe. Jak pro konzumaci, tak i pro jejich dochucení. Když máte zelí nakrouhané a umístěné v misce, můžete se pustit také do jablka.
To je třeba nejprve oloupat a potom ho nastrouhejte na jemné části vašeho struhadla. Potom přidejte k zelí a opatrně zamíchejte, aby se složky propojily. A přidejte také kmín. Následně vložte do hrnce, dejte na sporák a duste do té doby, dokud nebude zelí měkké. Pokud je třeba, lehce podlijte vodou. Následně nechte zelný základ vystydnout.
Nyní je třeba myslet i na dochucení vašeho zelí. K tomu poslouží ingredience na zálivku, které jenom propojíte dohromady. V míse rozmícháte cukr, ocet, olej a také kopr. Jakmile je vše promícháno, můžete dát zálivku stranou a už čekáte jenom na to, až zelí vystydne. V případě zájmu je možné přidat do zálivky místo kopru jinou bylinu. Ne každý ho totiž má rád.
Finální krok už je celkem jasný. Zálivku přidejte k vašemu zelí a vše důkladně promíchejte. A tím je zelný salát s koprem hotov. Můžete ho jíst okamžitě, ale pokud chcete ještě o něco lepší chuť, tak ho doporučujeme vložit na pár hodin do lednice, kde se uleží. Až potom bude chutnat tak, jak by měl. Tedy naprosto dokonale.