Zelný salát s okurkou a žloutkovým dresingem - postup přípravy
Tento salát je velmi jednoduchý na přípravu a docela levný co se týče nákladů. Jeho chuť je ale vynikající, a to z velké části i díky originálnímu dresingu.
Ingredience
Hlávku zelí očistěte od svrchních listů, rozpulte ji, vykrojte tuhý košťál a listy nakrouhejte na jemné nudličky. Ze salátové okurky odkrojte oba konce, rozpulte ji a nakrájejte ji na půlkulaté plátky, které přihoďte do mísy k zelí.
Vejce uvařte natvrdo, rozkrojte je a vyjměte z nich žloutky. Bílky nakrájejte na drobné nudličky. Z petrželky či jiných zelených bylinek odstraňte tuhé stonky, lístky nakrájejte nadrobno a obojí přidejte do mísy k zelí.
Vaječné žloutky rozmačkejte vidličkou spolu se třemi lžícemi slunečnicového oleje, abyste získali hustou kaši. K té přidejte zakysanou smetanu a lžičku hořčice a asi jednu třetinu lžičky soli. Pokračujte v míchání, dokud nevytvoříte homogenní a krémovou zálivku.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.