Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelový salát

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Zelový salát - postup přípravy

Teplý salát z čerstvého hlávkového zelí se hodí jako obloha, ale i jako samostatná příloha k pečeným či grilovaným masům. O recept, který zdědila po své babičce, se s námi podělila paní Helena Vítková Zvonková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hlávkové zelí nakrájejte na nudličky nebo na čtverečky. V hrnci přiveďte k varu vodu se lžičkou soli, vsypte do ní zelí a nechte ho minutku provařit. Nevařte zelí dlouho, musí zůstat trochu křupavé.

2. KROK

Uvařené zelí slijte, jemně osolte, opepřete a pokapejte octem. Toho se nemusíte bát, postupně totiž vyprchá, a proto ho můžete přidat trochu víc.

3. KROK

Cibuli oloupejte a nasekejte ji nadrobno. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm cibuli dorůžova.

4. KROK

Osmahnutou cibuli odstavte ze sporáku, vyklopte ji do mísy s připraveným zelím a vše dobře promíchejte. Salát můžete podávat ihned teplý, ale i později odleželý a zastudena.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů