Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zimní salát Josephine s houbami a kuřecím masem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zimní salát Josephine s houbami a kuřecím masem - postup přípravy

Čím se liší zimní salát od letního? Zatímco ten letní má za úkol nás ochladit, ten zimní nás má zahřát a dodat nám potřebné kalorie, které tělo k zahřívání potřebuje. Každý z nás zná nejméně jeden zimní salát, a to je ten bramborový, bez kterého bychom si jen těžko byli schopni představit své Vánoce. My vám dnes nabídneme další položku do vašeho zimně salátového menu, a tou je salát jménem „Josephine“ čili „Jozefína“. Skládá se z kuřecího masa, tvrdého sýra, žampionů a zeleniny a jeho chuť je velice uspokojivá.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Kuřecí stehno umyjte a osušte a vložte ho do menšího kastrůlku s osolenou vodou, kterou na kamnech přiveďte k varu a uvařte maso doměkka. Když je kuře uvařené, vytáhněte ho z hrnce a nechte ho vychladnout. Sejměte z něho kůži, maso oddělte od kosti a nakrájejte ho na menší kostky.




Žampiony nebo jiné houby očistěte, omyjte a osušte od zbytků vody. Na kamnech rozpalte pánev s trochou olivového oleje, anebo raději másla a osmažte pokrájené houby doměkka.

Na kamnech přiveďte k varu trochu vody v menším kastrůlku a když vře, vhoďte do ní vajíčka a vařte je asi 7 až 10 minut, aby se uvařily na tvrdo. Pak je slijte, ochlaďte studenou vodou a nechte úplně vychladnout, aby se snáze loupala. Pak oloupejte skořápku a vajíčka nakrájejte kráječem na kostičky, případně je nastrouhejte na hrubém struhadle.

Tvrdý sýr pokrájejte na menší kostky. Rajče a zelenou cibulku umyjte a osušte a rovněž obojí pokrájejte na malé kousky.


Veškeré připravené ingredience pak pošlete do jedné velké mísy, přidejte k nim jednu nebo dvě lžíce majonézy, posolte a popepřete a důkladně promíchejte tak, aby majonéza obalila všechny použité suroviny v salátu.

Mísu se salátem pak alespoň na jednu hodinu vložte do lednice vychladit a nasáknout příchutěmi použitých přísad a můžete podávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů