Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zlatavé křupavé domácí housky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zlatavé křupavé domácí housky - postup přípravy

Doma upečené housky jsou vždy zaručeně čerstvé a můžete je navíc posypat, čímkoliv jen chcete. Recept na ně nám poskytla paní Ladislava Šatavová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy nalijte vlažné mléko, rozdrobte droždí a promíchejte. Přidejte mouku, sůl, vejce a tuhé sádlo. Rukou nebo za pomoci robota vypracujte hladké nelepivé těsto. Mísu s těstem přikryjte a nechte ho hodinu kynout.

2. KROK

Rozdělte těsto na díly podle toho, jak chcete mít houstičky velké. Každé pak rozdělte na 3 prameny a upleťte z nich housky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte asi 15 až 20 minut kynout.

3. KROK

Rozšlehejte vejce, housky jím potřete a posypejte je hrubozrnnou solí, mákem, kmínem či sezamem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte houstičky, dokud nebudou krásně zlatavé.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů