Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Žloutkové řezy s krémovou polevou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Žloutkové řezy s krémovou polevou - postup přípravy

Začínáte-li s pečením, přijde vám vhod jednoduchý recept na žloutkové řezy, který připravíte a upečete do půl hodiny. Hotové řezy můžete podávat jako pochoutku ke kávě nebo čaji, a to ve všední den, ale také na slavnostech.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bílky vložte do robota, osolte je a vyšlehejte je do tuhé pěny, kterou následně přendejte do větší mísy. Do robota následně vložte změklé máslo a vyšlehejte ho do krému, do kterého, za stálého šlehání, přisypte moučkový cukr. 

2. KROK

Do robota přisypte vanilkový cukr, mleté ořechy, mouku a jakmile se všechny ingredience spojí, vmíchejte do nich vyšlehanou pěnu z bílků. Hmotu poté rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.

3. KROK

Poznámka: Sníh vmíchávejte pomalu a opatrně, aby nedošlo k tomu, že vám těsto „zmokne“.

4. KROK

Zatímco se korpus peče, připravte si polevu. Do robota dejte vaječné žloutky a vyšlehejte je s moučkovým cukrem. Polevu rozprostřete na upečený korpus a nechte ji chladnout v pokojové teplotě, dokud neztuhne. 

5. KROK

Z korpusu odkrojte kraje a poté ho nakrájejte celý na malé obdélníčky o šířce cca 2 cm. 

Poznámka: Žloutkové řezy podávejte ke kávě nebo čaji. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů