Žloutkové řezy s krémovou polevou - postup přípravy
Začínáte-li s pečením, přijde vám vhod jednoduchý recept na žloutkové řezy, který připravíte a upečete do půl hodiny. Hotové řezy můžete podávat jako pochoutku ke kávě nebo čaji, a to ve všední den, ale také na slavnostech.
Těsto
Poleva
Bílky vložte do robota, osolte je a vyšlehejte je do tuhé pěny, kterou následně přendejte do větší mísy. Do robota následně vložte změklé máslo a vyšlehejte ho do krému, do kterého, za stálého šlehání, přisypte moučkový cukr.
Do robota přisypte vanilkový cukr, mleté ořechy, mouku a jakmile se všechny ingredience spojí, vmíchejte do nich vyšlehanou pěnu z bílků. Hmotu poté rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Zatímco se korpus peče, připravte si polevu. Do robota dejte vaječné žloutky a vyšlehejte je s moučkovým cukrem. Polevu rozprostřete na upečený korpus a nechte ji chladnout v pokojové teplotě, dokud neztuhne.
Z korpusu odkrojte kraje a poté ho nakrájejte celý na malé obdélníčky o šířce cca 2 cm.
Poznámka: Žloutkové řezy podávejte ke kávě nebo čaji.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte