Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Znojemský guláš podle starých ČSN

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 193 minut

Znojemský guláš podle starých ČSN - postup přípravy

Ochutnejte trochu historie v podobě znojemského guláše podle staré receptury ČSN. Inspirujte se rychlým a snadným receptem z Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Základ

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na větší kousky a cibuli nadrobno. V pánvi rozpusťte ⅔ množství sádla, na kterém, kmínem  ochucenou, cibuli smažte 2–3 minuty. Poté cibuli zasypte polovinou množství sladké papriky a do pánve ihned přidejte maso. 

Tip: Mletou sladkou papriku dlouho nesmažte, aby nezhořkla. 

2. KROK

Ingredience důkladně zamíchejte, maso opepřete, osolte, zalijte trochou vroucí vody a duste, pod pokličkou, 1 hodinu. 

Poznámka: Během dušení maso občas promíchejte. Je-li to nutné, dolijte horkou vodu. 

3. KROK

Poté, ještě trochu zatuhlé maso, odkryjte a vysmažte ho do tuku – potrvá to přibližně 3 minuty. Následně ho zaprašte moukou a, za stálého míchání, pokračujte ve smažení dalších 5 minut. 

4. KROK

Po této době vlijte do hrnce 1200 ml vroucí vody a pokrm vařte další 1–2 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. 

5. KROK

Maso vyjměte, omáčku přeceďte, poté do ní maso vraťte zpět a povařte ho 2 minuty. Ve vedlejší pánvi rozpusťte zbytek sádla, na kterém zpěňte zbytek mleté sladké papriky. 

6. KROK

Směs následně vmíchejte do znojemského guláše, který servírujte s brambory nebo jinou oblíbenou přílohou. 

Tip: Každou porci můžete servírovat posypanou trochou petrželky s nakládanou okurkou. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů