Ačkoliv zelí ne vždy patří mezi oblíbené suroviny, lze z něj připravit fantastické saláty, které lákají už od pohledu. Ty se skvěle hodí jako příloha či dietní večeře.
Když se řekne zelí, možná si představíte pokrm, který má nevábnou barvu a nadýmá vás. Nenechte se ale mýlit. Tato potravina možná nepatří mezi ingredience, které jsou všemi oblíbené, jedná se ale o plodinu, z níž lze se správnou přípravou vykouzlit pokrm, který vám zachutná hned napoprvé.
Jaký typ zelí použít k přípravě zelných salátů?
Saláty je možné oživit nejen dalšími ingrediencemi, jako jsou například okurky, cibule, mrkev, jablka, vejce rajčata a další potraviny. Použít můžete také různé druhy zelí a vzájemně kombinovat hlávkové, pekingské nebo čínské.
Nebojte se nakombinovat červené a bílé zelí zároveň, dodá to výslednému pokrmu „veselejší“ nádech. Efektního chuťového výsledku dosáhnete např. přidáním zálivky z jogurtu nebo zakysané smetany, ochucením bylinkami nebo použitím česneku anebo chilli, které mu dodají pikantnost.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.