Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těsto na pizzu, které chutná stejně dobře jako z pizzerie

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 170 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Těsto na pizzu, které chutná stejně dobře jako z pizzerie - postup přípravy

Zajít si do restaurace na tradiční italskou pizzu, je někdy velmi příjemné. Ještě lepší je ovšem udělat si ji doma. Nejen, že na tom ušetříte, ale také si na povrch dáte suroviny, které máte nejraději. Příprava přitom není vůbec složitá a na hnětení tohoto těsta nepotřebujete vynaložit příliš velké úsilí. Výsledek je přitom lahodný a stejně dokonalý jako z pizzerie.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Mouku prosejte do hluboké mísy. Přidejte do ní sůl, cukr a suché droždí. Droždí rozložte na různá místa v míse. Promíchejte. Přidejte horkou vodu a promíchejte.




Po hnětení rukama musí být těsto měkké, homogenní, elastické a nelepivé. Vytvarujte z něj kouli a dejte ji do hluboké mísy, trochu namazané olejem.

Zakryjte a nechte 2 hodiny kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto dejte na pracovní plochu a hnětením ho ještě trochu vypracujte.

Poté z něj opět udělejte kouli, přikryjte utěrkou a nechte dalších 30 minut kynout.

Poté ho rozdělte na 2-4 stejné kousky.

Na plech dejte trochu olivového oleje a těsto vytvarujte na plech.

Poté navrch dejte rajčatovou omáčku nebo kečup a své oblíbené suroviny, které si chcete vychutnat.

Pečte asi 15 minut v předehřáté troubě na 250 stupňů.

Vyberte ingredience, které mají nejraději a zaručeně si tuto domácí pizzu vychutnáte vy i zbytek vaší rodiny.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů