Čokoládové muffiny

27. November 2013 | Recept pro vás uvařil(a)

Populární čokoládové muffiny si můžete udělat i doma. My k pečení použijeme speciální formu. Muffiny však můžete péci i ve speciálích papírových (jednorázových) nebo silikonových košíčcích, které se dají běžně koupit v obchodě.

Ingredience
  • 170 ml mléka
  • 60 g másla
  • 65 ml oleje
  • 2 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 kypřící prášek
  • 220 g polohrubé mouky
  • 100 g hořké čokolády nebo čokolády na vaření
Počet porcí

12 porcí

Doba přípravy

40 minut

Zařazení receptu

Moučníky a dezerty

Líbí se vám recept?

Postup přípravy

  1. Smícháme mléko, máslo, olej, dvě vejce, cukr, kakao a kypřící prášek.
  2. Přimícháme také mouku.
  3. Do těsta přidáme čokoládu a znovu promícháme.
  4. Formu vymažeme olejem.
  5. Do každé formičky vlijeme do 3/4 těsto.
  6. Připravený plech dáme péct do trouby, která je předehřátá na 200°C, a pečeme přibližně 15–20 minut. Prvních 10 minut však troubu neotvírejte, jinak muffiny tolik nenakynou.
  7. Jestli jsou muffiny opravdu hotové poznáme tak, že do nich píchneme špejlí a pokud na špejli nezůstane těsto, tak je můžeme vyndat.
  8. Muffiny necháme pořádně odstát, aby nám vychladly. Pak si na nich můžeme pochutnat.

Fotografie od čtenářů