Sušenkové válečky s arašídovým máslem a čokoládou - postup přípravy
Tak prosté, a přitom tak lahodné! Pouhé tři suroviny stačí k vytvoření geniálně snadného a chutného sladkého cukroví, které se hodí nejen na Vánoce, ale i jako pohoštění na party pro děti i dospělé. Jsou snadné, rychlé, docela levné a pohledné. O chuti nelze vyprávět, tu je třeba zažít.
Ingredience
Máslové sušenky nalámejte do misky elektrického mlýnku a rozemelte je na jemný prášek. Přesypejte sušenkovou drť do hluboké misky a přidejte k nim asi jeden a čtvrt hrnku nesoleného, jemně mletého arašídového másla. Rukama obě přísady velmi dobře prohněťte. Měli byste získat hmotu, která je na první pohled písčitá, ale je pružná a tvarovatelná.
Odebírejte z připravené sušenkové hmoty kousky o velikosti dlaně a každý z nich zformujte do tvaru silného válečku se zploštělými konci. Hotové válečky vyskládejte vedle sebe na tác. Zakryjte válečky v tácu přilnavou potravinářskou fólií a vložte je na pět minut do mrazáku vychladit a ztuhnout.
Zatímco se válečky mrazí, rozlámejte tmavou čokoládu do misky, položte ji nad parní lázeň a nechte ji rozpustit do tekuté a lesklé hmoty. Po pěti minutách vyjměte sušenkové válečky z mrazáku, každý z nich vhoďte do čokolády a s pomocí lžíce nebo vidličky jej celý důsledně obalte a položte okapat a oschnout na kovovou mřížku, pod kterou raději umístěte talíř nebo kus pečicího papíru.
Hotové válečky v polevě vložte na dalších pět minut do lednice, aby čokoláda náležitě ztuhla. Zbylou čokoládovou polevu naplňte do cukrářského zdobicího sáčku. Když jsou válečky vychlazené, vyjměte je z mrazáku, vraťte je zpátky na mřížku a čokoládou ze zdobicího sáčku vytvořte na jejich povrchu ozdobné cákance. Opět vraťte cukroví zpátky do lednice a chlaďte dalších 5 minut. Pak už jen vyskládejte na tácek a můžete podávat.