Smetanová roláda z banánového těsta s mandarinkami, mascarpone a medem - postup přípravy
Pokud byste mohli říct, co vám na dezertech a moučnících chutná nejvíce, co byste vybrali? Většina lidí by odpověděla, že smetana, ovoce a med. No, a tak spatřil světlo světa dokonalý dezert, který obsahuje právě a výhradně tyto suroviny. Je to nádherná roláda plněná celými mandarinkami, které jsou obklopené krémem z mascarpone a těstem ze sušenek a banánů. Báječnější dezert už snad ani být nemůže.
Ingredience
Oloupejte banány a nakrájejte je na menší kousky. Vsypte je do hluboké misky a tyčovým mixérem je rozmixujte do hladkého pyré. Připravte si máslové sušenky a rozlámejte je na menší kousky. Vsypte je do misky elektrického mlýnku a rozdrťte je na polohrubou drť. K té pak přidejte jednu lžíci kakaa, promíchejte a přidejte rozmixované banánové pyré. Všechny ingredience pak vařečkou nebo lépe rukou promíchejte a hněťte, abyste získali soudržné a nelepivé těsto.
Do hluboké misky vložte smetanový sýr mascarpone nebo Philadelphia a přidejte k němu jednu polévkovou lžíci medu. Obě přísady spolu jemně promíchejte a elektrickým šlehačem je vyšlehejte do jemné a krémovité směsi. Těsto položte na pracovní plochu s kusem pečicího papíru a rozválejte ho na tenkou placku.
Nožem okrájejte kraje tak, abyste získali jakžtakž rovný obdélník. Ten natřete trochou smetanového krému. Oloupejte mandarinky a vyskládejte je vedle sebe na stojato k jedné straně obdélníku. S pomocí pečicího papíru pak těsto stočte kolem mandarinek do pevné rolády.
Spoj rolády dobře uzavřete a na okraje rozetřete ještě trochu smetanového krému. Zabalte hotovou roládu pevně do pečicího papíru a vložte na několik hodin (nejlépe přes noc) do lednice vychladit a ztuhnout. Pak už stačí jen roládu nakrájet a vychutnat si její perfektně vyladěnou chuť.