Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Připravte si vynikající sváteční kuličky, kterým neodoláte

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Připravte si vynikající sváteční kuličky, kterým neodoláte - postup přípravy

Bonbóny jsou velmi chutné a zároveň velmi jednoduché na výrobu. Vychutnají si je malí i velcí a skvěle se hodí na Vánoce. Rozhodně je vyzkoušejte, protože jsou mnohem chutnější a zdravější než ty kupované. Skladovat je můžete v lednici a před podáváním je pouze nechte ohřát při pokojové teplotě asi 10 minut. Na svátečním stole budou vedle ostatního cukroví vypadat skvěle a můžete si je připravit i během roku jako chutnou pochoutku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Do hluboké mísy vložte dvě a půl sklenice strouhaného kokosu. Zalijte kondenzovaným mlékem a dobře promíchejte stěrkou. Mísu zakryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechte kokos odpočívat po dobu 10 minut. Během této doby se nádherně spojí a nasákne.

2. KROK

Mezitím nalijte do hrnce 1 až 2 sklenice vody a namočte do ní mandle. Musí být dobře zakryté vodou a dejte na oheň. Přiveďte mandle k varu a poté je vařte dalších 5 minut na vysokou teplotu. Mandle přeceďte a omyjte pod proudem studené vody. Nakonec mandle oloupejte. Takto budou připravené na další použití.

3. KROK

Nyní se můžete vrátit ke kokosovým vločkám. Vymačkejte z nich šťávu a vezměte si do ruky polévkovou lžíci, ve kterou budete tvarovat sladké kuličky. Odkrojte lžící část hmoty z kokosových vloček. Udělejte z ní malou placku, doprostřed vložte mandli a zabalte ji do kuličky. Velikost kuliček záleží pouze na vás a velikosti ořechů. Musí být dokonale zabalené kokosovou hmotou. Na talířek nasypejte půl sklenice strouhaného kokosu, ve kterém budete všechny kuličky obalovat.

4. KROK

Položte je na talíř a podávejte své rodiče a návštěvám. Každý fanoušek kokosu si tento dezert zaručeně vychutná, protože není příliš sladký, uvnitř je křupavý oříšek a jsou velmi zdravé. Není v nich žádný zbytečný cukr, konzervanty a ani jiná chemie. Jen přírodní složky, které budou pro vaše tělo zdravé a prospěšné.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů