Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí játra ve smetanové omáčce, které si všichni zamilují

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí játra ve smetanové omáčce, které si všichni zamilují - postup přípravy

Dnes se podíváme na lahodný a přitom velmi jednoduchý pokrm. Jedná se o kuřecí játra se smaženou cibulkou a dušená na smetaně. Játra jsou poměrně oblíbená, ale někteří lidé jim nemohou přijít na chuť. Tento recept je ideální, když chcete přesvědčit i největší odpůrce těchto vnitřností a zároveň vyzkoušet nový recept.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Kuřecí játra v první řadě umyjte, očistěte a nakrájejte na velké kusy. Poté je osušte papírovou osuškou. Do pánve nalijte malé množství oleje a zahřejte ho. Každý kousek jater obalte v mouce a vložte ho do pánve. Smažte játra při vysoké teplotě, dokud se jejich barva nezačne měnit. Mělo by to trvat asi 2 minuty na každé straně. Usmažené kousky položte na připravený talíř.

2. KROK

Cibuli nakrájejte na menší kostičky. Vložte ji do stejné pánve, ve které jste smažili játra a usmažte ji dozlatova. Bude to trvat mezi 5-8 minutami. Zvolte střední oheň a často míchejte, abyste cibuli zbytečně nespálili.

3. KROK

K orestované cibuli přidejte játra. Vše dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem podle vlastní chuti. Vše důkladně promíchejte a stáhněte oheň na minimum. Poté vše zalijte smetanou. Zvolte tučnější smetanu, u které nebude hrozit, že se srazí. Ideální je poměr tuku alespoň 30 procent. Je velmi důležité, aby smetana zakryla celá játra.

4. KROK

Pánev zakryjte pokličkou a takto připravená játra duste po dobu 5-8 minut. Hotové jídlo můžete podávat s bramborovou kaší, ale stejně dobře budou chutnat také s rýží nebo těstovinami. Záleží jen a pouze na vás, jakou přílohu máte nejraději. Chcete-li ještě trochu vyvážit celý pokrm, nezapomeňte přidat na talíř nakrájenou zeleninu nebo malý zeleninový salát.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů