Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené slané palačinky plněné šunkou a sýrem

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zapečené slané palačinky plněné šunkou a sýrem - postup přípravy

Palačinky jsou v Čechách oblíbenou snídaní. Nemusíte je ale vždy dělat na sladko. Slaná verze tohoto pokrmu je také úžasná, krásně zasytí a vychutná si ji celá rodina. Těsto připravíte snadno a na náplň potřebujete jen pár základních surovin.

Ingredience pro:
6 porcí

Těsto

Bešamel

Náplň

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Na přípravu palačinek se šunkou a sýrem si nejprve připravte všechny ingredience, abyste si usnadnili práci. Všechno (čerstvá vejce, rozpuštěné máslo, mléko, prosátou pšeničnou mouku, olej, sůl a další) máte jistě neustále doma, a proto nebude problém, abyste si tyto palačinky připravili, kdykoli na ně dostanete chuť.

2. KROK

Připravte si velkou, hlubokou mísu. Rozklepněte do ní osm vajec, 450 ml mléka a 80 ml rozpuštěného másla. Vše prošlehejte vidličkou. Poté přidejte 350 g mouky, olej a špetku soli. Pokračujte ve šlehání palačinkového těsta. Musíte získat dokonale hladké a tekuté těsto, se kterým budete moci pohodlně pracovat.

3. KROK

Nyní vezměte pánev a rozehřejte na ní malé množství oleje. Nalijte tolik těsta, aby vznikla tenká palačinka. Nesmí být příliš silná. Smažte těsto po obou stranách, dokud nebude hotové a krásně zlatavé. Opakujte, dokud nezpracujete veškeré těsto. Měli byste získat cca 12 palačinek.

4. KROK

Nyní si připravte bešamel. Dvě lžíce másla rozpusťte na středním plameni. Přidejte mouku a promíchejte. Zalijte 300 ml mléka a dochuťte solí a muškátovým oříškem. Pokračujte v míchání na mírném plameni, dokud směs nezhoustne.

5. KROK

Doprostřed každé palačinky naneste lžíci bešamelové omáčky, tři plátky šunky a dva plátky sýra. Okraje palačinek zabalte.

6. KROK

Vložte balíčky do formy vyložené pečicím papírem, potřete omáčkou a posypejte nastrouhaným sýrem. Pečte na 180 stupňů po dobu 30 minut. Posypejte nasekanou petrželkou a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů