Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí plátky v medové omáčce s česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí plátky v medové omáčce s česnekem - postup přípravy

Kouzlo tohoto tajného receptu na to nejjemnější kuřecí maso, jaké jste kdy jedli, tkví v teplotě a vlhkosti. Jen tak maso v průběhu smažení nevyschne na troud a nezbude z něj jen vypečená podešev, jak se to velmi často stává při prudkém opékání ve spěchu. Na tohle masíčko nemůžete spěchat. Jen díky tomu je to ale delikátní záležitost.

Ingredience pro:
3 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Kuřecí prsíčka nakrájejte na tenké plátky, které z obou stran osolte a opepřete. Hladkou mouku nasypejte do mělkého talíře a obalte v ní všechny plátky masa. Přebytečnou mouku, která se nepřilepila na povrch masa, jemně oklepejte dolů.

2. KROK

Na sporáku rozehřejte pánev s trochou olivového oleje, a když je horká, vložte na ni připravené kuřecí řízky, které z obou stran osmažte dozlatova na mírném až středním plameni. Celé kouzlo tkví ve správně použité teplotě. Není vhodné na opékání masa spěchat, jen tak si zachová svou šťavnatost a jedinečnou strukturu.

3. KROK

Jakmile maso na povrchu krásně zezlátne, ztlumte plamen, přidejte do pánve kousek másla a nechte ho rozpustit. Prolisujte na máslo také čtyři stroužky česneku a zalijte vše worcesterovou omáčkou. Přidejte jednu a půl lžíce medu a vše dobře promíchejte. Pokračujte v opékání masa, přičemž v jeho průběhu přes jeho povrch přelévejte omáčku z pánve. Přitom maso několikrát otočte, aby se plátky celé obalily omáčkou. Jakmile budete mít hotovo, mělo by maso být úplně měkké a obalené v omáčce.

4. KROK

Nasekejte nahrubo čerstvou petrželku a posypte jí povrch opečeného masa. Přiklopte pánev pokličkou a nechte vše ještě minutu dusit, aby se lístky petrželky na mase rozvoněly. Hotové maso servírujte ihned čerstvé z pánve spolu se smaženými bramborovými hranolky, anebo s vařeným či pečeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů